Bekijk het!

Spreek van de week

Nou dan niet

(persbureau Taster)

PARAMARIBO – Gisteren is in het Ketikotipaviljoen de Surinaamse  delegatie boos opgestapt. Deze was belast met  de officiële in ontvangstneming van de verontschuldigingen van de Nederlandse regering wegens het hebben van een slavernijverleden. 

Neville Hooikar was als  de nieuwe minister van Regeboogzaken en overzeese aangelegenheden aangewezen om de lang verbeide excuses aan te bieden namens het Nederlandse kabinet. Hij stond vreemd te kijken toen het Surinaamse comité die niet in ontvangst wilden nemen. De Surinaamse delegatie had twijfels over de oprechtheid van dit voornemen. 

Minister Hooikar begrijpt dit niet . , Zelf van Surinaamse afkomst, ziet hij zichzelf als de meest aangewezen persoon. als bedoverachterkleinzoon van een Afrikaanse slavenhandelaar is hij immers vertrouwd met deze materie. Het Totslaafgemaaktencomité daarentegen voelt zich niet serieus genomen.  De Surinamers eisen dat de Minister wordt vervangen door een bewindvoerder met een witte huidskleur. Het kabinet heeft geschokt gereageerd op deze blatante uiting van discriminatie jegens de bewindsman.

© 2022