Bekijk het!

Taster

Dit nooit meer

De Damschreeuwer. Wie kent hem niet? Nou, dat moet dan iemand zijn die minstens de laatste maanden in coma heeft gelegen. Het hele voorjaar gonst het al, over de damschreeuwer, die man,  die al weer meer dan tien jaar geleden, in 2010, tijdens de dodenherdenking in zijn eentje binnen twee minuten de hele dam wist te ontruimen. Hij was nog sneller dan de mariniers, destijds, met die damslapers En opeens is hij er weer, de damschreeuwer, uit de oude doos gehaald en afgestoft. En o, o, o, als hij het maar niet weer in zijn hoofd haalt. Laten we hem vooral niet op een idee brengen. Dus wat je vooral doen moet, als je wilt voorkomen dat er een tweede schreeuwer opstaat, is het er onophoudelijk over hebben, vindt de NPO. 

‘We doen er alles aan om een herhaling te voorkomen,’ zegt burgemeester Halsema, die het Amsterdamse publiek streng op het bezit van stembanden gaat fouilleren. Meer kan ze niet doen. Het enige  alternatief is een lege dam. Maar ja, waar moet je dan al die kransen bergen. In de gracht mieteren is ook zo zonde geld,, meent Halsema. — 

Of misschien dan toch maar terug naar de Waalsdorper Vlakte. Dat zou ook nog kunnen. De Waalsdorper Vlakte. Zo was het en zo moet het. . Geen schijnheilige smoelen op de eerste rang. Gewoon, lekker anoniem op de hei, de camera gericht op een lange rij van onzichtbaren.. Geen vrome toespraken. alleen een klok en een trompettist.  

Mijn advies: er zijn slechts twee minuten in het jaar dat u absoluut met z’n allen moet overschakelen naar rtl 4. En dat is op de vierde mei.

©  2024