Bekijk het!

Taster

Bekijk het Taster

Rookmelder

Na de klimaatneurose,isolatiedrang, zon en windsyndroom, paneelpaniek, isolatiedrift Heeft de overheid weer eens iets uit de hoed getoverd om de burger opkosten te jagen: mocht u als ik tot de overgrote meerderheid behoren van Nederlanders die in de gelukkige omstandigheid verkeren dat ze in vijftig jaar nooit geen brand hebben gehad wordt het toch wel zo langzamerhand de hoogste tijd dat u een rookmelder aanschaft. Als de wiedeweerga, op straffe van een fikse boete. Wel zo handig, toch, zo’n brandmelder. En zo komt u meteen van het roken af. Want laten we eerlijk wezen, rookgerei is straks alleen nog te behappen voor een topgangster of iemand anders uit dat circuit, zeg een bankier of numero uno bij de NAM of de KLM. En zo’n rookmelder werkt ook perfect tegen  inbrekers. Mits ze roken onder het werk, natuurlijk.

Uw salaris  en pensioen is al bevroren sinds de romeinen hier zijn weggetrokken, De huur is vervijfvoudigd, de boodschappen zijn alleen nog met een gold card te betalen. Als u door iedereen afgeknepen wordt, zo vraagt de overheid zich af, wie zijn wij dan om dat achterwege te laten. Zo langzamerhand moet het toch opvallen dat er een merkwaardige correlatie bestaat tussen de overheidstekorten en al die nieuwerwetse , nikserige plannetjes om ongezien BTW uit uw zak te kloppen: we moesten minderen met alcohol,  tabak, suiker – hup, daar gaat de accijns. U stond een minuutje te lang onder de douche? Hup, daar gaat de gasrekening. Dat komt door die Russische malloot? Nee hoor, Olie en gas zat.  Driekwart van de prijs die u ervoor betaalt, verdwijnt  rechtstreeks in de schatkist. En hebben de heren speculanten het voor ons te duur gemaakt om te stoken? Dan slaan we als gekken aan het isoleren. Niet goedschiks dan wel  wettelijk verplicht. Dat u niet denkt dat u als burger aan ’s Rijks schraapzucht kunt ontsnappen. Na 2026 kunt u de oude cv-ketel alleen nog vervangen door een warmtepomp van vijfduuzend piek. En tegen 2030 moet iedereen aan de elektrische auto. Kassa. Dat noem ik nog eens gelegaliseerde struikroverij. daar kun je als belastingdienst een flinke deur van inschoppen. En wat staat ons nog te wachten: na de verplichte rookmelder? Verplichte zandzakken tegen de komende zeespiegelstijging, voor voor  de voordeur. Of de verplichte safarihelm, voor als de hemel straks naar beneden komt.

Als u het nou helemaal gehad hebt met deze Nationaal georkestreerde windhandel, heb ik goed nieuws voor u.  Het einde is in zicht. Binnenkort kan de overheid geen onbevoegde greep meer doen in uw ouwe sok. dit dankzij een gloednieuwe vinding: de roofmelder. Hij is bijna af. Hier en daar nog wat puntjes op de i en dan kan hij op het schap bij Blokker en de Formido. Voortaan een zorg minder: de roofmelder detecteert feilloos alle onkosten die u maakt als gevolg van volstrekt onnutte overheidsmaatregelen. De roofmelder heeft een directe lijn met de bankrekening van de betrokken minister.  De door u teveel gemaakte kosten worden door de roofmelder direct van de ministeriële bankrekening afgeschreven.

© 2022