Bekijk het!

Taster

Verachtelijk overdrachtelijk

Nou heb ik dat reptielenverhaal aangehoord van ’s Neerlands eigen scientologygoeroe, Thierry de slingeraar Baudet. En juist op het moment dat je denkt dat hij de weg helemaal kwijt is, blijkt dat hij het anders bedoeld heeft: Jawel, de wereldheerschappij is dit op dit moment inderdaad in handen van reptielen. Maar natuurlijk geen echte reptielen. Het zijn van die  globalistische lui die zich als reptielen gedragen. wat meteen al weer aannemelijker klinkt.

En zo’n uitspraak van Baudet  is dan weer de aanleiding voor een uitspraak van  een andere volksverlakker, een voetbalpopulist die heeft geopperd  dat het wellicht beter zou zijn dat die Baudet wordt geliquideerd. Wat die Derksen, want zo heet die snor, achteraf ook weer niet zo bedoeld zou hebben. Het woord ‘liquideren’ blijkt in de Vandale nog een andere betekenis te hebben dan de   associatie met de tweede wereldoorlog en spionagefilms die de term bij mij oproept. Zich laten liquideren kan ook zoveel betekenen als: de eer aan jezelf houden en je met zachte drang laten verwijderen uit het Binnenhof, in dit geval. 

Maar goed dat die Derksen hiermee tijdig op de proppen komt. Voor iemand die die niet met die laatste uitleg bekend is, zou je maar zo zelf op die andere manier   geliquideerd kunnen worden door iemand van de PVV die de Vandale niet leest. 

wordt dit nou de trend: eerst een grote blaffer trekken en dan zeggen dat het een waterpistool is? En je komt er nog mee weg, ook? Dan wil ik ook nog wel even het een ander kwijt. Over die Rutte, de filiaalchef van Nederland, 

een meneer die al meer dan tien jaar succesvol doorgaat voor premier, en ons land in de ene crisis na de andere stort, omdat hij nou eenmaal de orders moet uitvoeren van zijn bazen in het grootbedrijf. Daarbij komt nog dat hij lijdt aan een verhevigde vorm van het downsyndroom, het ’trickledownsyndroom’. Waar de eerste aandoening veel vrolijkheid en licht in het leven pleegt te brengen, confronteren lijders aan de tweede variant ons met een onoverbrugbare vermogenskloof, wachtrijen in de zorg, hollende inflatie en een onbetaalbare gasrekening, zo ook deze meneer Rutte.. Wordt het niet eens tijd dat ze die gast een dikke pijp in zijn neusgat steken en zijn kop leegzuigen, net als de oude Egyptenaren   deden bij de mummies. Dan heeft hij tenminste een geldige reden om zich niks meer te herinneren.. En dan zijn hersens met zijn andere weke delen oplossen in een amfoor met zoutzuur. Let wel: dit moet allemaal zuiver overdrachtelijk worden opgevat. Wat ik natuurlijk bedoel is dat die meneer de eer aan zichzelf moet houden en weer netjes als particulier voor de multinationals moet gaan werken, niet poserend als vader des vaderlands, zodat je niet voortdurend in de veronderstelling verkeert dat die man er namens jou zit, daar op het Binnenhof.

.

En als we toch bezig zijn: die Henk Kamps, die vos , die met een koffer vol vrome beloftes in Groningen  de vrede komt prediken. En bij vertrek snel de andere kant opkijken, terwijl zijn makkers nog snel even de gaskraan opendraaien, verder als ooit tevoren, om er zo nog snel een 

paar fikse bonussen naar boven  te pompen. Die vent moesten ze zijn ballen verwijderen en zijn zak binnenstebuiten trekken, en wel met een gloeiende tang via zijn anus. Met alle nadruk: ook dit dient slechts metaforisch  te worden opgevat. Te vertalen in dat ik er sterk bij de man op zou willen aandringen om zich in alle bescheidenheid uit het openbare leven terug te trekken, iets wat hij bij zijn geboorte al had moeten doen. 

© 2022